středa 3. února 2016

Recept: Seafood Paella

Většina mých známých trávila tuto sobotu na PragoFFestu, ale mně v programu nakonec nic nezaujalo natolik, abych byla ochotná se celý den mezi davy lidí, tak jsme se s mrožem rozhodli dát zase trochu dohromady byt a dojít si na větší nákup do Tesca. A dobře jsme udělali! V době naší návštěvy totiž vyhlásili 70% slevu na všechny čerstvé ryby a plody moře. Pobrali jsme, co jsme mohli a já vám teď přináším svůj recept na paellu s mořskými plody!




Upozorňuji, že jsem ji zkoušela poprvé a popravdě jsem doma neměla ani všechny potřebné suroviny, tak mě za to prosím nekamenujte :) Variant existuje určitě mnoho a tahle mi rozhodně chutnala víc než v Nordsee, kam jsem na tento pokrm chodila.

Jak to má vypadat :))
Doba přípravy: cca 50 minut

Obtížnost: snadné

Na 4 porce budete potřebovat:

olivový olej
1 cibuli
1 rajče
sůl (použila jsem mořskou Maldon)
uzenou papriku
1 a půl hrnku rýže - použila jsem Arborio
cca 650g mořských plodů - bohužel jsme nesehnali slávky, takže jsme se spokojili s krevetami, malými chobotničkami a kalamáry
sklenku bílého vína
cca 700ml rybího vývaru (stále mám po ruce tenhle)
špetku šafránu
rozmarýn
citrón
petržel
(hrášek)

Postup:

1) Na pánvi si na silném plameni rozehřejeme olivový olej, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, rajčátka, ochutíme solí, uzenou paprikou a počkáme cca 3 minutky, než nám cibule zesklovatí. Poté přisypeme opravdu jemně propláchnutou rýži a dobře promícháme, aby se nám obalila v oleji. Smažíme další 3 minuty.

2) Na směs položíme krevety, zalijeme sklenkou vína a seafood/rybím vývarem tak, aby byla všechna rýže ponořená. Přidáme nasekaný rozmarýn a špetku šafránu. Vaříme asi 5 minut, dokud nám krevety nezrůžoví - vyndáme je z pánve, chvilku povaříme a poté přidáme zbytek mořských plodů.

3) Čekáme, než se nám veškerá tekutina vypaří (cca 20-25 minut), případně doléváme vývar, pokud rýže ještě chvilku potřebuje a těsně před koncem vrátíme do pánve krevety. Servírujeme s kolečky citrónu a nasekanou pažitkou!


Myslím, že bude možné použít i zmražený seafood koktejl, ale výsledek rozhodně nebude tak dobrý. Já to ale rozhodně hodlám vyzkoušet jako takovou low cost variantu. Samotnou mě totiž překvapilo, jak je snadné paellu uvařit a většinu ostatních ingrediencí budete mít běžně v domácnosti :)

Více papriky, žádné slávky a hrášek, mizerná večerní fotka s bleskem, ale chuťově naprostá pecka!


Žádné komentáře:

Okomentovat