sobota 10. října 2015

Neko Atsume - nejroztomilejší hra na mobil

Pokud jste už otrávení střílečkama, hloupýma candy crush ságama a všeobecně aferáma o sexismu ve hrách, chcete si při dlouhých cestách metrem aspoň trochu oddechnout, lépe se naladit a máte alespoň trochu rádi kočky, mám tu skvělou alternativu. Hru, o které se poslední dobou na internetech velmi často hovoří - roztomilou Neko Atsume.



Jak už název napovídá, původem je z Japonska a bohužel zatím existuje pouze v japonském jazyce. Naštěstí to nepředstavuje větší překážku a i lidé s naprosto nulovou znalostí japonštiny si mohou hru dostatečně užít - sama mezi ně patřím a naprosto jsem této kočičí mánii propadla.

Princip hry je totiž naprosto jednoduchý - zpočátku máte k dispozici malou zahrádku, kam umisťujete nakoupené hračky a odpočívadla pro kočky a jednoduše čekáte, než se nějaká z nich přijde podívat na návštěvu. Samozřejmě musíte dbát i na to, aby zůstala miska s jídlem plná, jinak se na vás ty chlupaté potvory jednoduše vykašlou :)

Tak tohle je má zahrádka :) Vedle vidíte první stránku mé sbírky koček, - tu se mi také povedlo jako zatím jedinou zaplnit :)
Jako platidlo se tu používají sardinky - najdeme je ve dvou typech, stříbrné jsou tu běžným platidlem a zlaté využijete k rozšiřovaní domku a nákupu spešl hraček. Získávají se jednoduše - kočičky, které k vám přijdou na návštěvu vám tu vždycky nějaké za odměnu nechají. Na internetu koluje i celá řada návodů a grafů zobrazujících nejvýhodnější hračky a spousty dalších tipů, jak hrát. Každá kočka má totiž nějaké své oblíbené a některé z nich k vám přijdou pouze za předpokladu, že budete mít vystavenou nějakou konkrétní či přímo kombinaci. Přiznám se ale, že jsem tyto návody nijak podrobně nestudovala, protože se raději nechám překvapit.


Vlevo vidíte, kolik rybiček mi tu kočkoni nechali za návštěvu. Mao byl dneska opravdu štědrý - hned pět zlatých! :) Vpravo je pak náhled na obchod, kde mačkoňům kupujete nové hračky. Ty už zakoupené jsou pak označeny červeným symbolem. 
Jakmile naleznete kočku na místě činu, můžete si ji vyfotit a obrázky poté ukládat do jejího osobního alba - každá chlupatice má totiž svůj vlastní profil, ve kterém jsou obsaženy informace o tom, jakým hračkám dává přednost, jakou silou se o ně s ostatníma kočkama popere, či počet návštěv. Zde si ji také můžete podle sebe pojmenovat.

Jedna ze vzácných koček, co mi vždycky přijde vyžrat celou misku prémiového krmiva :D pojmenovala jsem si ji Sněhurka a jak vidíte z profilu, byla u mě už třikrát a od jídla ji zjevně nikdo nedostane :D
V zásadě jde tedy o takový mix simíků a tamagotchi, přičemž nikdo vás nenutí hru nějak pravidelně sledovat - žádné srdceryvné obrázky smutných vyhladovělých koček se opravdu nekonají, nepotřebujete být ani připojení k internetu, takže si jen užíváte roztomilých animací hrajících si koček a sbíráte si fotky do alb, kterými se pak můžete chlubit na internetech :) Uvidím, jak dlouho mě to bude bavit, ale zatím se od hry opravdu nedokážu odtrhnout a sdílím svou radost z ní, kde můžu. V práci se mi už za to samozřejmě smějí :D Pokud jsem nalákala alespoň jednoho z vás, považuji svou misi za splněnou! :)) Ráda vám také odpovím na jakékoliv otázky týkající se hry samotné ;)

Pokud jste vlastníci Androidu, hru můžete stahovat přímo z Google Play Store a samozřejmě je zadarmo ;)


Žádné komentáře:

Okomentovat