pátek 15. května 2015

Numenéra - zápis z první schůze

Jelikož se nám odstěhovala jedna z hráček, bylo potřeba se dohodnout, jak (a jestli) bude naše herní skupinka pokračovat. Jelikož nemělo moc smysl pokračovat v rozehrané kampani, kde dotyčná hrála dost zásadní roli, rozhodli jsme se vydat do zatím neprobádaných končin světa Numenéra. Už od prvního okamžiku, co jsem její rulebook držela v ruce jsem strašně moc toužila alespoň po jednom oneshotu z tohoto úžasného settingu. Podala jsem tedy návrh, byl přijat a já jsem teď štěstím bez sebe :) Nové dobrodružství může začít!





Blog se tak konečně po letech vrací k původnímu účelu. Budu se zde opět snažit zaznamenávat naše putování a veškeré herní zážitky. Už to asi vzhledem k nedostatku času nebude tak rozsáhlé, ale bůhví, třeba mě to opět chytne, to ukáže zase jen čas :) 

Dneska proběhlo první setkání ve kterém jsme si rozdali role a ujasnili si, kdo chce co hrát. Podle pravidel a vlastního uvážení jsme si pak mezi postavami vytvořili určité vazby, aby první sezení nedopadlo obvyklým soubojem o přežití. Zároveň doufám, že se celý příběh nebude až příliš koncentrovat kolem jedné postavy, aby nedocházelo k problémům, jaké jsme měli v předchozích kampaních, ale zatím to vypadá, že máme všichni dostatečné motivace a nehrajeme ani žádné vyloženě sviňáky. 

A teď tedy k jádru věci. Na čem jsme se dneska dohodli :

1) Začínat budeme ve Fazolově (Beanstalk) - "městě" postavenému okolo záhadné věže, jejíž vrchol nebes se dotýká a možná směřuje i dál. Někteří věří, že je vstupem do nebeského zámku obývaného obrem a že možná jednoho dne sestoupí k zemi a přinese ji zkázu. S věží je spojena i legenda o prvním Jackovi, od kterého si všichni ostatní propůjčili jméno. Ať už leží pravda kdekoliv, tajemná věž je zatím nepřístupná a nikdo netuší, co se může stát, kdyby byla náhodou otevřena. Navíc kdokoliv, kdo se k ní odváží bude prý proklet duchem věků! No, jeden z nás se již vypravil minimálně na létající skály, co ji obklopují - uvidíme tedy, co mu budoucnost přinese.




And then Jack climbed the Beanstalk. He climbed
and climbed and climbed. He climbed so very high
that when he stopped climbing, he found himself in the
clouds. He stood so high, in fact, that Jack had climbed
all the way to a castle built by giants.

2) Co se samotné družinky týče, první nástiny vypadají zhruba takto:

- Mich v roli Perceptive jack who crafts unique objects, jehož rodnou ves zničili nájezdníci a on byl tak nucen vydat se do světa. Krom nepříliš šťastných vzpomínek na tuto událost si s sebou nese i mocný artefakt od své sestry. Ve Fazolově se zdržoval kvůli nepříjemnému zranění a už si zde stačil vybudovat jisté jméno - jeho opravářské služby přijdou leckomu vhod. Krom vybudování jistého zázemí by ale moc rád přišel na kloub událostem, které vedly k pádu jeho vesnice. Vzhledem k ne příliš dobré finanční situaci se jistě ani nebude příliš bránit opuštění Fazolova.

- Arian si pro změnu vybral Graceful glaive who fuses flesh and steel; věří totiž, že každá Numenéra má svého vlastníka a je s ním spjata. Tyto myšlenky sdílí s mnohými dalšími, snad se dá říci, že tvoří i jistou organizaci, která je rozhodně trnem v oku Kněžím věčnosti, ale na rozdíl od ostatních uskupení, zde neexistuje žádná pevná hierarchie - každý člen má sice svého rádce, ale cestou poznání si každý musí projít sám. Ideál vidí ve spojení Numenéry a jeho "protějšku", kdy se stanou jedinou bytostí. Ačkoliv po dlouhou dobu doprovázel karavany a působil i jako jejich ochránce, zbraně nepoužívá - je to právě jeho vlastní tělo, které si upravil tak, jak potřebuje, co využívá jako nástroj.

- Ben se s námi dnes spojil jen po telefonu a po krátkém hovoru jsme se dozvěděli, že bude glaive who focuses mind over matter. Koncept velmi podobný dobře známým rytířům řádu Jedi. Jak a proč se přidá k naší skupince, se dozvíme nejspíš příště. Takže se necháme překvapit.

- A nakonec já v roli Clever Nano who commands mental powers, drzé a rebelantské holky, která většinu života vyrůstala v takovém volnějším Kruhu mágů, jak ho známe z DA. Její temperament tu ovšem byl docela překážkou a podařilo se jí namíchnout nejednoho z kantorů a představených řádu. Občas se jí alespoň na chvilku zbavili tím, že ji poslali jako doprovod k kdejaké výpravě za zdi věže (například do vesničky, kde vyrůstal náš jack), ale pořád to bylo málo. Pak někdo přišel s naprosto geniálním návrhem; vyslat ji na nesmyslný quest, který by ji mohl v ideálním případě zabavit až do konce jejího života. A tak se po mnoha peripetiích ocitla ve Fazolově hledajíc Jacka z legendy.

3) Ač se to možná leckomu nebude líbit, musíme si pro naše potřeby vytvořit překlad některých jmen, míst a předmětů. Je poměrně hloupé vměstnávat do vět anglické názvy, takže se tu průběžně bude objevovat rejstřík jmen. Zatím jsme se shodli na tomto:

Steadfast - Soudružnost
Beyond - Pustina
Iron Wind - (železná) Bouře

Veškeré termity budu pečlivě zaznamenávat a vymyslím pro ně nějaké snadno dostupné místo, aby byly hezky pohromadě :)


Doufám, že jsem na nic důležitého nezapomněla - pokud ano, tak mě prosím upravte a příště se můžete těšit na snad detailnější popisky našich hrdinů (včetně jmen a obrázků, které jsou stále in construction), úvodní zápletky a mnohem víc!

Jinak doufám, že se vám všem u mě líbilo a budeme v podobném duchu i pokračovat ;) 

Žádné komentáře:

Okomentovat