čtvrtek 27. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 27

    Poslední dny jsou nějaký divný. Přítel mi píše o tom, jak na hodině tělocviku málem zkolaboval, já dnes naspala je jednu hodinu a taky cítím, jak na mě pomalu něco leze. Celý den je mi strašná kosa :D před chvilkou jsem vylezla ze sprchy, kde jsem se polejvala očividně fakt žhavou vodou a vůbec jsem to necítila. Paráda. Do toho rýmička :) Pomalu začínám vypadat (a hlavně se cítit) jako mrtvola. Asi si budu muset koupit na zítřek láhev borovičky... :)

středa 26. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 26

    Nevím jak vy, ale já měla dneska zatraceně unavený den. Nejraději bych se válela jen v peřinách u seriálu a vůbec nic nedělala :) krom jedné obligátní návštěvy příbuzenstva jsem toho zas až tak moc nestihla. Vlastně jen pořídit cestou jednu zajímavou fotografii, o kterou se podělím v článku.

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - resti, část druhá

    Tak jsem konečně vyřešila své problémy se spánkem. Doma máme naštěstí gauče dva, a i když mi z toho dalšího trčí ven hnáty, probouzím se bez protivného bolehlavu. A ještě k tomu na něm rádo odpočívá Putině, které mě tak večer pěkně zahřívá (no, nebo okusuje palce, za což bych mu občas nejradši vyprášila kožich). Na světě je tak i přes všechny starosti o trochu lépe a navíc mě koncem týdne čeká sraz s nej kámoškou, takže se mám i na co těšit :) A teď zas hezky ve zkratce shrnu zbytek otázek, abych mohla od zítřka začít zas podle plánu ;)

pondělí 24. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - resti, část první

    Už jsem si myslela, že se k tomu psaní dneska ani nedostanu. Jak jsem opět přijela domů a byla nucená spát na gauči, rozjela se mi hnedle od rána opravdu protivná migréna. Čerstvý horský vzduch a několik šálků mého oblíbeného touaregu udělalo svoje a jsem snad schopná dát zase dohromady aspoň větu. Mmch. "resti" je další z mých novotvarů, nikoliv chyba :) to jen tak pro pořádek a pro rejpaly ;)

Svetr po babičce!

    Tak je to tady, konečně mohu opět usednout k mé milované PS/2 klávesnici a začít pomalu plnit všemožné resty. Prvně si ale musím trochu vylít své srdéčko kvůli událostem z tohoto víkendu. Opět jsem se jej rozhodla strávit v přítomnosti mého milého chlapce v úchvatném prostředí nejmenovaných brněnských kolejí...

středa 19. února 2014

Stávka!

Ano, je to tak! Krom toho, že bojkotuji stupidní pivní challenge na FB, přestávám na dobu neurčitou psát na blog!





Ale teď vážněji :) Krom toho, že jsem si nádherně protáhla valentýnské oslavy až do pondělí, jsem se musela posléze opět vydat do Krkonoš, abych se podívala na zoubek svým dvěma milovaným mašinkám. Bylo mi sděleno, že oba moji miláčci (= čti počítače) odmítají spolupracovat a je žádán "odborný" zásah. No, ukázalo se, že mé schopnosti na to bohužel nestačí a oba marodi byli vydáni do péče chirurgů techniků. Uvidíme, jak dlouho si tam poleží. Do té doby jsem bez počítače a na mobilu se opravdu moc dobře psát nedá :/ (teď jsem si na chvilku zabrala stroj u babičky, ale mám na to sotva pár minut)
Hlavně doufám, že mi přežila má drahocenná data (především ta z účetnictví) a že nebudu muset shánět náhradní komponenty, ona taková deska se socketem 939 je dneska už docela rarita :D

No, tak zase...někdy! 

čtvrtek 13. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 12 & 13

    Tak nějak podvědomě jsem už prve tušila, že budu opět tulenit (cha, krásný výraz od mého chlapce) a nebude se mi chtít po náročném dni stráveném pobíháním po městě (všichni ti lidé a stuff) cokoliv sepisovat, proto jsem se omluvila už předem :D Navíc se včera opět hrál Pathfinder s tím, že já si svou část měla odehrát ještě dřív, protože jsem byla trochu posadu za zbytkem družinky. Překvapivě jsem to i přežila a už opět "fungujeme" jako skupina. Jenomže se končilo po půlnoci, spolubydla spal a tak už nemělo smysl tu něco datlovat. Dneska mi ještě k tomu přijede můj milý, tak jsem zvědavá, jak dlouhý souhrn budu nucena po jeho odjezdu psát. Teď už ale k otázkám...

úterý 11. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 10 & 11

    No, pomalu to vypadá, že se z dvojpostů stane menší tradice :) Včerejší večer jsem strávila u Path of Exile a už jsem pak neměla moc sílu a chuť něco sepisovat. Teď mám vlastně jen takovou menší herní pauzu. Jsem docela překvapená, co všechno stihli do té hry za cca půlrok mé nepřítomnosti přidat. Celkově mi přijde mnohem lépe vybalancovaná a zábavnější. Samozřejmě si vybraly tyto změny k lepšímu i jistou daň, a to celkově vyšší hw nároky, takže doma si už tuhle sympatickou diablovku prostě nezahraju. Hlavně, že jsem k ní dotáhla přítele, protože ve dvou se to vždycky lépe táhne ;)

neděle 9. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 9

    Uf, na to, že ještě není ani půlnoc, jsem dneska nějaká přichcíplá. I když to už tak nějak od rána, kdy se mi ani za boha nechtělo vylézt z postele. Nicméně jsem se nakonec úspěšně vyhrabala a jela navštívit své dobré přátele za účelem stalkování jejich způsobu hraní. Musím říct, že mě to opravdu mile překvapilo a jak jsem očekávala, hrají přesně ten typ dobrodružství, jaký je mi nejbližší a ještě ve velmi sympatickém stylu. Vůbec mi nevadilo tam těch několik hodin sedět tiše v koutě a sem tam si jen hrát s mobilem :) Budu se k nim muset zase někdy nacpat. Ale teď už k challenge ;)

sobota 8. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 8

    Dneska se k psaní dostávám výjimečně o něco dřív. Neměla jsem zrovna moc produktivní den a dokonce jsem se nachytala, že teď pořádně nemám co na práci a jen tlachám s lidmi po internetu. Což je poměrně nežádoucí stav :) je tedy třeba tuto časovou mezeru nějak smysluplně vyplnit. Snad se mi aspoň povedlo najít několik zajímavých odkazů, se kterými se s vámi opět podělím.

pátek 7. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 6 & 7

    Protože jsem včera nějak neodhadla délku mé plánované návštěvy, musím dnes výjimečně shrnout hnedle dvě otázky. Doufám, že to alespoň teď před tou půlnocí stihnu, protože i dnes jsem měla velmi zajímavý den. Krom návratu v 6 hodin ráno a dlouhého vyspávání do poledních hodin, jsem vyrazila na koncert mé milované skupiny Ulver. Ačkoliv jsem tam šla sama, neskutečně jsem si to užila a stále jsem plná dojmů :) Tohle je prostě moje naprostá srdcovka a nedám na ně dopustit. Opravdu škoda, že hráli tak krátce (tuším hodinku a půl), myslím, že bych je vydržela poslouchat dvakrát tak dlouho!

čtvrtek 6. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 5

    Dnes se pro změnu budeme řídit tím, že dokud člověk nejde spát, je prostě dnešek. Takže tu stále máme středu pátého února a já píši svůj pravidelný post na blog. Opět jsem se zdržela v čajovně a tentokrát se mi ji ani nechtělo opouštět. Konečně jsem si nepřipadala zase jako největší asociál a mohla si pokecat o takových těch běžných věcech, což mi poměrně zvedlo náladu. Stále mě nějak neopustila nespavost a migrény, takže si připadám spíš jako taková chodící mrtvola. Je to až tak vážné, že se přestávám řídit kouzelným heslem: "Nikdy nikomu nevykládejte o svých problémech. 20 % lidí to nezajímá a 80 % vám je přeje." :D Zvlášť, když vím, jak moc pravdivé je.

úterý 4. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 4

    Mohla bych teď tvrdit, že jsem kvůli svým (několika málo) čtenářům opustila dřív čajovnu, abych stihla další pravidelný post v této challenge, ale kecala bych :) Už se mi konečně podařilo přesunout se do Prahy a jsem po té cestě taková uondaná. Navíc je mi tady na bytě poměrně smutno :D Mám sto chutí otočit to zpět do Krkonoš, nebo ještě lépe do Brna. No uvidíme, kde a jak nakonec skončím. Dnes to bude i poměrně chudší na zábavné odkazy, protože jsem toho pochopitelně za ten den moc nestihla...

pondělí 3. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 3

    Jeden den usedám k psaní veselá, ještě lehce ovíněná (no, raději to po sobě nechci ani číst) a druhý je tu situace přesně opačná a je mi tak mizerně, že se z toho musím vypsat. V rodině proběhla poměrně nepříjemná hádka, kvůli které jsem navíc zjistila, že má můj otec problémy s matematikou základní školy. Ani názorné ukázky pomocí jablíček a hruštiček (v tomhle případě bonbónků pro kocoura) nějak nezabraly a nakonec se tu já cítím jak ten největší pitomec O_o K tomu ještě totálně vytočená. A to si mám teď hledat práci, kde možná bude riziko srážky s blbcem o dost vyšší, uf...
No, už jsem si snad vylila srdíčko dostatečně, tak přejděme k tématu!

neděle 2. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge - Day 2

    Původně jsem si říkala, že dneska vstanu o něco dřív, abych stihla už v ranních hodinách něco sepsat, ale samozřejmě jsem se raději válela a posléze odjela na rodinnou sešlost, kde jsem se parádně opila :) No, příspěvků pod vlivem jsem tu moc nenapsala, tak to bude aspoň nějaká změna. A jelikož je challenge sama o sobě nepříliš zábavná, budu sem vždycky přidávat nějaké ty zajímavosti, na které jsem během dne narazila :)

sobota 1. února 2014

D&D 40th Anniversary Blog Hop Challenge

    Většině z mých přátel jistě neunikla zpráva o oslavách již čtyřicetiletého výročí našeho milovaného D&D. Podle dostupných zdrojů se jeho vznik datuje k 26. lednu roku 1974. Ku této příležitosti byla odstartována další blogová challenge, které jsem se po dlouhém (no dobře, trochu kecám) zvažování rozhodla zúčastnit. Na rozdíl od té předchozí má o něco smysluplnější otázky a navíc oficiálně začíná právě dnes! Yay, konečně jsem něco neprošvihla!