úterý 30. září 2014

Žampiony s celerovo sýrovou náplní

    Už dlouho jsem tu nepřispěla nějakým zajímavým receptem; důvody to má dva - dost často jen lehce obměňuji svá zažitá jídla, nebo jsem jednoduše líná cokoliv sepisovat. Teď jsem si ale přichystala jídlo tak jednoduché (a přitom zatraceně dobré), že se o něj ráda podělím :)




Žampiony s celerovo sýrovou náplní


Budeme potřebovat:

žampiony
sýr (např. 45% eidam)
celer
koření
příloha dle chuti

Postup:

1. Očistíme si žampiony (nemusíme loupat) a vydloubneme z nich nožičky.
2. Do misky si nastrouháme nádivku z celeru a sýra. Na cca 15 středně velkých kloboučků jsem spotřebovala cca 150g od každého. Směs dochutíme solí, pepřem, případně bylinkami. Já přidala i špetku papriky pro barvu. (Pak mi došlo, že jsem mohla nastrouhat třeba mrkev, ale to tedy příště ;))
3. Naplněné žampiony naskládáme na plech a pečeme při cca 180°C 15-20 minut.

Tentokrát jsem jako přílohu zvolila "rajčatový kuskus". Připravovala jsem ho úplně jednoduše, na lehce opražené cibulce jsem na chvilku podusila jedno rajčátko, přidala trochu passaty, poté kuskus a dolila zeleninovým vývarem. Výsledek byl moc dobrý.

Jídlo bylo asi tak dobré, jako je tahle fotka hnusná :D

Žádné komentáře:

Okomentovat