sobota 3. května 2014

První den v práci a jarní wishlist

    Nemožné se stalo skutečností! Zaměstnali mě! A ještě jsem dostala místo, o které jsem fakt docela stála, ačkoliv byl dle mého přijímací pohovor s mým nadřízeným totální fail :D Každopádně jsem na tento okamžik čekala opravdu dlouho; konečně dostane můj život nějaký řád a především budu mít co utrácet. Vytvořím si teď tedy seznam motivátorů, co mě musí jasně přesvědčit o tom, že se práce vyplatí víc jak mé obvyklé lenošení...



Ale nějak od začátku. V době shánění práce jsem odpovídala takřka na všechno, využívala jsem všechny možné portály, ze kterých zaměstnavatelům chodí denně stovky emailů, takže jsem často nedostala ani nějakou odpověď, případně hned zápornou, protože jsem "nesplňovala požadavky". Prostě klasika. Tohle poměrně fajn období, kdy jsem si díky tomu mohla prakticky dělat to, co jsem chtěla, trvalo asi dva měsíce. A pak se to najednou sešlo. Našla jsem poněkud podezřelý inzerát, který sliboval naprosto nejlepší nabídku pro lidi s AJ + NJ, dalším požadavkem byl Excel. No, proč to nezkusit. Ozval se mi docela příjemný chlápek z nějaké personální agentury a já mu kývla, že druhý den přijedu na pohovor. Byl příjemný, až neskutečně moc. Předtím jsem měla tři jiné a tenhle byl skutečně nejpohodovější. Pak mi ještě řekl, pro koho bych měla pracovat. Strnula jsem. Vždycky jsem chtěla do nějaké menší firmy a při pohovorech jsem obvykle uváděla, že bych rozhodně nechtěla pracovat pro korporát a v open space. A tady to bylo. Jenže pro tenhle bych to tak nějak i strpěla. Hned mi domluvil schůzku s nadřízeným.
Na místě mě opět trochu přemohla nervozita a fakt, že se moji dva team leadeři chovali naprosto ležérně. Navíc to chtěli mít celý odbytý docela rychle, tak jsem se domnívala, že se jim prostě nelíbím. Průser přišel v okamžiku, kdy jsem nejdřív v angličtině měla mluvit o SPJK, což samozřejmě nebyl žádný problém, ale hned na to přepnout do němčiny. Pochopitelně jsem nedokázala mozek přepnout tak rychle, takže to byla katastrofa. Filtry a kontingenční tabulky jsem zkoušela v novém excelu a přede mě postavili ten starý, kde jsem měla chvilku problém najít i příslušný ikonky :D prostě fail jak Brno. Jela jsem si nakoupit něco k žrádlu a šla se připravit na další proflákaný týden. Za hodinu telefonát. Chtějí mě! Nedokázala jsem tomu uvěřit. Pár dnů na to jsem šla už podepisovat všechny papíry a chystala se na svůj první den. Nástup v pátek mi udělal trochu čáru přes rozpočet, měla jsem v plánu ve středu vyrazit směr Brno a strávit tam krásný prodloužený víkend, ale co už. Dostanu se tam až na animefest.

Kamarádi mě ihned začali po tomto oznámení zásobovat Dilbertem a myslím, že měli z toho všeho podobnou srandu jako já. Nejsem totiž asi ten typ správně sluníčkového člověka, co by dokázal ocenit všecky ty benefiti. I při sledování filmu Stážisti (což je taková hnusná reklama na Google) jsem měla spíš husinu. O podobných způsobech motivace si myslím svoje a team building je pro mě synonymum pro noční můru. Měla jsem z toho všeho tedy poněkud smíšené pocity. Lákali mě na nadstandardní dovolenou, stravenky, velmi slušnou mzdu, cafeteria systém atd. Samozřejmě si tu všichni tykáme, a co já vnímám jako největší bonus, nemusíme chodit moc formálně oblečení. Džíny, košile a cajk!

Jsem upřímně zvědavá, jak bude tohle všechno probíhat v praxi. První den byl zatím jen seznamovací. Procházelo se bludištěm všech pater (dostali jsme dokonce podrobný plánek, ve kterém jsem ani nebyla schopná přijít na to, kde se nacházíme....a zaměstnanci vlastně taktéž ne), nastavovali se noťase (IBM Lenovo T420 ♥), absolvovala první školení..
V HR mají fakt luxusní čokoládu. Jedna Slovenka mi poradila, že je supr si ji smíchat s kapučínem. Vyzkouším příště.
Pak už si nás rozebrali naši buddy. Pro mě a mého dalšího kolegu s marketingu si přišly dvě sympatické slečny, šli jsme s nimi hnedka na oběd a tak nějak se kecalo, docela v přátelském a pohodovém duchu. Až na mého kolegu, který mi přišel až moc friendly a kolikrát se ptal fakt na neskutečný věci. Možná s holkama flirtoval, netušim. Ke konci dne jsem ho měla dost, ještěže bude pracovat jinde O_o

Následovala další pauza, kdy jsem se mohla zabydlet u svého nového místa s krásným výhledem na malebné prostředí... ehm, nějakou protější kanclbudovu. Donutili mě nainstalovat si Lync, abych mohla být ve spojení se všemi kolegy. Někteří z nich mi začali hnedka psát, radostně mě vítat a ptát se na mé zájmy O_o Nejhorší bylo, že jsem ani netušilo, jestli jsou ti, co mi píšou někde za stolem, nebo sedí v home office. Většina si pochopitelně vzala na pátek volno, takže tam bylo pět a půl člověka. Bylo to nádherné, takový klid. Kolegyním tam ale snad bylo i smutno a slibovali mi, že v pondělí tu bude o dost "veseleji".
Už ale vím, že si mohu donést vlastní hrnek, kytku, fotky svých bližních a asi si vytisknu i jednoho velkýho Grumpyho :)

Následovala nejzábavnější část dne. Byli jsme kolegyněmi poučeni o tom, jak tu funguje marketing. 150x jsem zaslechla slovo event. Milují tu eventi a já budu zřejmě taky :D kolega se zeptal, co to ten "event" je. Poté pochválil pozadí kolegyně. Tedy to na PC, ale člověk nikdy neví. Dostali jsme hromadu tištěnýho materiálu se všelijakejma věcma. Pobavil mě především list s obrázky značek, co používají naše firemní produkty. Pár minut předtím jsem se dozvěděla, že se tu dbá na ekologii a třídí se odpad O_o Na druhou stranu oceňuji seznam s fotografiemi všech mých spolupracovníků i plánek toho, kdo kde sedí. S mou schopností pamatovat si lidi...
Až mě jednou potkáte náhodně na ulici, pozdravíte a já se budu tvářit divně, je to normální.
Poté jsem dostala materiály týkající se mé práce. Nějaký kekele z Excel bible a pak velmi zajímavé dokumenty, kde jsem se dozvěděla hnedle několik zajímavých věcí:

- v češtině zjevně existuje sloveso matchovat a nemá asi nic společného s matchou
- stejně tak tu máme tvora zvoucího se "requestor"

Příště se snad dozvím, co by se stalo, kdybych špatně matchovala a jak je vlastně tato činnost důležitá :)) Podle Onboarding Schedule je to naplánováno na úterek. V pondělí mám mmj human firewall training. S chlapcem jsme přemýšleli, co to může znamenat. Dospěli jsme k závěru, že se bude trénovat, jak budeme v případě požáru chránit vlastními těly naše teamleadery. Začínám se těšit!

Pro propuštění domů jsem se cítila poměrně dobře. Tedy do té doby, než jsem fakt nechutně zmokla. Myslím, že bych se tu mohla naučit fungovat a jsem zvědavá na pondělek :D a hlavně pak na práci samotnou. Aspoň bude o čem psát (ačkoliv se skoro bojím nahlas říkat, kde to vůbec pracuju po podepsání všech těch confidential rules) :))

A teď ta hezčí část! Seznam položek mého wishlistu! Asi si to taky vytisknu na nástěnku, kdyby na mě chtěla přijít krize :))




1. Jimmy Choo parfém! První věc, kterou udělám, až mi první výplata přistane na účtě, je hromadný nákup parfémů s mou nejmilejší kamarádkou. Byly jsme spolu očuchávat vzorky v parfumeriích a obě nás naprosto okouzlily novinky od Jimmyho Choo. Začínám být nějak na citrusy a hlavně hrušku! Tohle je prostě must have a strašně se na něj těším.
2. Sushi s chlapcem! Další věc, co jsem slíbila, tentokrát svému chlapci. Vezmu ho někam na sushi, aby nemusel jíst jen to ode mne. Prostě totálně romantický oběd/večeře :D
3. Nový herní PC! Vydání pokračování mých oblíbených herních sérií se nezadržitelně blíží a je čas vyměnit železo. Už mám v excelu tabulky s několika variantami sestav pro nového míláčka ♥
4. Další korzet! Záležitost spíše dlouhodobějšího rázu, neboť budu muset usilovně přemýšlet o tom, jaký druh korzetu si nechám ušít a u koho, ale už mě sere jen pořád koukat na fotky. Musím mít další vlastní! Ideálně z nějakých přírodních materiálů a barev, aby se dal použít pro fantasy/steampunk jako můj kožený :)
5. Kivvi Berry Coctail! Podle mých oblíbených blogerek naprosto úžasná věc a konečně nějaký druh kosmetiky, co mě nějakým způsobem zaujal. Sice stále používám k čištění své milované olejíčky, ale mohu to s něčím střídat ;)

Pak pochopitelně potřebuji další paruky a všelijaké serepetičky pro kostýmy, výlet do Indie a další hromadu věcí. Tědlech 5 má ale tak nějak přednost a nebude problém se k nim dostat ;) Tak teď už jen přežít déle než 3 měsíce zkušební doby :)

2 komentáře:

  1. Ohromně gratuluju k nalezení práce! ^^
    Moc doufám, že se v ní budeš i nadále cítit takhle... příjemně a radostně překvapeně, či jak to formulovat (z článku sálá naprosto úžasná atmosféra až jakési dětské radosti) a nestane se pro tebe nudnou rutinou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Zatím se mě to stále drží :) myslím, že je to hlavně o kolektivu a ten je tam podle všeho výborný. A jelikož se zatím zaučuji, žádná rutina nehrozí, jsem neustále zavalována novými informacemi a je se stále co učit :) A myslím, že bude i nadále. Kdyby se ze mě náhodou stal expert na to všechno, budu tam mít dostatek prostoru k vlastním vylepšením.

      Vymazat