sobota 26. října 2013

Novinky v anime - podzim 2013

    Sice opět po dlouhé době, ale přeci :) Konečně se mi totiž podařilo urvat volný víkend jen pro sebe, tak jsem se mohla věnovat i tak bohulibé činnosti, jako je sledování anime. Volného času mám poslední dobou celkově dost pomálu, tak uvidíme, jak moc mě to bude mrzet.

úterý 15. října 2013

30 Day D&D Challenge: Day 30 - Who is your Favorite Dungeon Master?

    Tak jsem se konečně propsala až k samotnému závěru :) vzhledem k obsahu některých otázek se opravdu divím, že jsem to nakonec zvládla a doufám, že jsem většinu svých čtenářů neunudila k smrti. Kdybych bývala měsíc počkala, mohla jsem se zapojit do obdobné challenge, kterou mají na svědomí tentokráte němečtí RPG blogeři, 31 Tage-Quest je mnohem zajímavější a otázky v něm o dost inteligentnější. Ale co už, nějakou tu srandu jsem si tu přeci jen užila.

pondělí 14. října 2013

Další proflákaný víkend, aneb dozvuky prázdnin

    Už dlouho se tu neobjevil článek, kde bych se nějak souhrnně zabývala tím, co se dělo v mém osobním životě v posledních měsících. Ne, že bych si myslela, že to lidi nějak extra zajímá, ale nějak trpím potřebou některé věci prostě zaznamenávat :) Navíc se toho v jistém smyslu odehrálo opravdu hodně a byla by škoda, aby některé události prostě zapadly. Takže tu máme další takový hezký příběh...

30 Day D&D Challenge: Day 29 - What is the number you always seem to roll on a d20?

    Předem se omlouvám, že tu na vás nečekal další příspěvek už v neděli, ale bohužel jsem se nakonec vrátila až po jedenácté hodině večerní a jednoduše nestíhala (však to znáte, zarezervuje si lístek na 16:30 a pak okolo druhé zjistíte, že se vám ale vůůbec nikam nechce, tak si tu dovolenou ještě trochu prodloužíte....na maximální povolenou míru).  Krom toho se ještě trápím tvorbou jedné postavy na Andor. No ideální prostředí k nějaké jiné tvůrčí činnosti...

středa 9. října 2013

30 Day D&D Challenge: Day 28 - Character you will never play again

    Přemýšlím, čím dneska začít. Včera jsem se poměrně naivně domnívala, že s přehledem stihnu klidně i tři posty, protože se zítra chystám odcestovat a těžko se k tomu dostanu. No, s tím jak jsem teď utahaná, budu ráda, když dokončím jeden. Ještě jsem si konečně zařídila schůzku s vedoucím mého ročníkového projektu a konečně se dozvěděla, co přesně budu dělat. Moc velkou radost z toho zatím nemám a navíc mám první výsledky předvést už příští týden, což vůbec netuším, jak stihnu :) Jo a téma je vytvoření fuzzy regulátoru pro řízení produkce biopolymerů, kdyby vás to náhodou zajímalo. K dispozici dostanu diferenciální rovnice popisující činnost soustavy a z nich mám vytvořit v Simulinku model - zatím řízený nějakým obyč P/PI regulátorem. Fuzzy logiku máme až někdy v půlce semestru a mám to prý dělat souběžně s ním. Celé to samozřejmě bude jen simulace - v případě, že bych chtěla zpracovávat reálná data, mohla bych si to zapsat jako bakalářku. No, jsem na sebe zvědavá :)

úterý 8. října 2013

30 Day D&D Challenge: Day 27 - A character you want to play in the future

    Dneska jsem se výjimečně nevrátila ze školy v tak zuboženém stavu jako včera, tak se snad zvládnu i trochu rozepsat. Téma si to celkem i žádá :) Nebo mám možná dobrou náladu z toho důvodu, že už za dva dny vyrážím směr Brno, kde mě snad čeká pohodový víkend strávený sledováním anime a podobnými neproduktivními činnostmi. Sice budu muset zítra napsat celkem 3 části této Challenge, ale to už se nějak přežije. Abych vás nepřipravila o hudební koutek, k dnešnímu čtení si poslechněte Sólstafir - Fjara - já u toho zase píšu.

pondělí 7. října 2013

30 Day D&D Challenge: Day 26 - Favorite nonmagic item

    Považuji se za celkem tolerantního člověka - díky svému dlouholetému soužití s jedním člověkem a působením na internetech jsem si vypěstovala už poměrně slušnou obranu vůči mnoha formám idiocie, ale je tu jedna (bohužel velmi významná) sorta lidí, ke které chovám neskutečnou averzi - namachrovaní hlupáci, co mají neustále potřebu přesvědčovat své okolí o své absolutní nadřazenosti. Každý hovno, které se jim povede vytvořit je mistrné veledílo hodné chvály a nic nezbožňují více než předvádění svých nadpozemských schopností. A pak s tím sedíte 5!!! hodin na hodině PHP! Kde je ta stvůra jen tak mimochodem schopná být drzá i na našeho cvičícího. Ještě k tomu vypadá jako mimozemšťan a bůhvíproč první hodinu nosil na hlavě červený klobouk, čímž získal vzezření žaluda. Vážení, otevírala se mi kudla v kapse! Teď doma mě aspoň uklidňuje Jordan Reyne :)

neděle 6. října 2013

30 Day D&D Challenge: Day 25 - Favorite magic item

    Včerejší narozeninový den jsem strávila krásným nicneděláním přesně podle mých představ (tedy samozřejmě to tvrdím navenek, páč jinak je jasný, že se mnou nikdo narozky slavit nechce :D) a ještě jsem měla na Náplavce skvělou dýňovo-zázvorovou polévku. No, Anneke van Giersbergen nám nedávno vydala nové album - na mě je asi podle té první ukázky až moc pozitivní, ale možná si ho nakonec hodim aspoň do mp3jky na cesty autobusem. A nic dalšího zajímavého jsem dneska zatím nezjistila :)

sobota 5. října 2013

Dočteno: Glen Cook - Pán tichého království

    S příspěvkem sice přicházím se zpožděním, ale aspoň jsem měla čas si nechat veškeré dojmy z knihy pěkně uležet. V současné době jsem zpět u Malazské knihy padlých někde na 250. stránce Dómu řetězů a vychutnávám si příběh Karsy Orlonga. Současně mě ale potěšil Brokilon, který se snad co nevidět chystá vydat třetí část Zástupců Noci s poetickým názvem Děj se vůle Noci. Takže pokud by mi někdo chtěl opravdu udělat velkou radost na Vánoce... ;)

30 Day D&D Challenge: Day 24 - Favorite energy type

    Dneska jsem se raději rozhodla začít trochu dřív, abych si nekazila večer další vyloženě pitomou otázkou. Skoro mám chuť vymyslet si nějakou vlastní challenge, která se nebude týkat jen D&D, ale hraní obecně. Ovšem bez otázek na oblíbené typy nestvůr, barev, ponožek...
Tak ať to máme dneska rychle za sebou :)

pátek 4. října 2013

30 Day D&D Challenge: Day 23 - Least Favorite Monster Overall

    Příště si opravdu přečtu pozorně všecky body podobné 30 Day Challenge, abych předešla podobně otravným příspěvkům. Hlavně to snad ani nikoho nemůže bavit číst :) Mohu vám to alespoň trochu zpříjemnit poslechem mého oblíbeného (leč nepříliš známého) německého IDM Weedekind, který momentálně při psaní i poslouchám. Zároveň s hrůzou sleduji hodiny na spodním rohu obrazovky, které pomalu, ale jistě odměřují čas, kdy na tomhle světě budu už hrůzostrašných 25 let. Áh, vůbec to není hezký pocit!

čtvrtek 3. října 2013

30 Day D&D Challenge: Day 22 - Favorite Monster Overall

    Tak už se konečně pomalu dostávám do finiše - alespoň, co se těch potvor týče. Během psaní si musím rozmyslet, kterou z nich mám nejraději a zítra budu psát o pravém opaku. Abych neporušila svou tradici vkládání denních statusů do úvodníku, pochlubím se další vydařenou návštěvou tržnice SAPA. Opět jsme zašli na naše oblíbené Bún bò Nam Bộ a doplnili zásoby veledůležitých potravin v Tamdě. Člověk se tam už pomalu cítí jako doma. Jo a včera mě jeden mladík oslovil na ulici a složil mi moc hezké komplimenty ♥ na světě je pak hnedle o něco líp. I když nemuseli by se o to pořád zasluhovat převážně cizí lidé.

středa 2. října 2013

30 Day D&D Challenge: Day 21-Favorite Dragon Color/Type

    A protože jsem ještě zůstala vzhůru a později se mi určitě nebude chtít tolik psát, vrhnu se rovnou na další téma. Tentokrát jsou středem zájmu draci. Mnozí mě teď nejspíš označí za kacíře, ale i tak na sebe musím prásknout, že jsem těmto potvorám nikdy nepřišla moc na chuť. Ano, v mládí jsem měla období, kdy mě fascinovali, ale to poměrně rychle přešlo. Snad jen v Might and Magic 8 jsem si je oblíbila, protože se s nimi dalo létat a kropit nepřátele pěkně z vrchu :) 

30 Day D&D Challenge: Day 20 - Favorite Monster (Humanoid/Natural/Fey)

    Psaní článků na poslední chvíli je poslední dobou mým oblíbeným sportem :) A přitom jsem si dneska přišla ze školy ještě dřív v domnění, že se budu socializovat, ale tento nápad jsem zavrhla poté, co jsem krátce po příchodu lehla a usnula. Ta škola je na začátku týdne hrozně vyčerpávající a najít si ještě motivaci k sepisování dalších oblíbených potvor je zatraceně těžký. Ale když už jsem slíbila, že to dokončím...