středa 30. května 2012

Ze života Maery - část XVII.

Jednání s elfy

Další traktát je na světě. A tentokrát jsem opravdu netroškařila a natáhla soupis našich dalších neúspěchů na celých 9 stran, a tím vlastně vytvořila nový rekord. Uvidíme, jak dlouho vydrží, neboť z dalšího sezení mám těch poznámek ještě víc :) zároveň jsem dnes prohráůa souboj nad vlastní mamkou, obě jsme okolo sedmé zasedly k počítači, ona k účetnictví, já k této radosti a "soutěžily", která z nás splní svůj úkol dříve. Mamka zalehla už ve 2:15 :)
No, alespoň jsem se mohla přesunout k mému PC, který má už myš normálně na stole a nemusím se při každém jejím použití ohýbat a lovit ji někde na casu. Vypadá to jako pitomost, ale takhle ukrutně mě ještě záda od sezení u počítače nebolela O_o a před spaním jsem si mohla pustit geniální Magic Hollow od Ulver. Když už jsme u hudby, poslední dobou mi snad všechny přehrávače až podezřele často na random hážou Forced Vision z nového alba od Saltillo. Nějak mám pocit, že to nemůže být náhoda. A teď hurá k zaslouženému odpočinku...

úterý 29. května 2012

MBTI - test osobnosti

    Jak už jsem tu jednou psala, opravdu zbožňuju všelijaké testy osobnosti. Ať už jde vyloženě o nesmysly, kterými si ubírám zbytky svého volného času, nebo o něco serióznější typologie. O jedné z nich tu teď bude řeč.
Rok se s rokem sešel a já si řekla, že by bylo dobré si zopáknout můj oblíbený MBTI test, abych zjistila, jakým směrem se ubírám. Samozřejmě to dokáži vydedukovat i bez nějakých online dotazníků, ale tímto mohu alespoň dodat svým slovům váhu a dokázat, že v těchto oblastech je dobré mi věřit! (Poslední věta patří především jednomu konkrétnímu čtenáři mého blogu, který už bude vědět :))

úterý 22. května 2012

Ze života Maery - část XVI.

Falešná obvinění

Tentokrát jsem z toho psaní nějaká uondaná, takže se nedočkáte žádného originálního úvodu přetékajícího mým ostrovtipem. Krom toho události, které budu popisovat, mají k nějakým humorným scénkám opravdu daleko. Začíná nám tu pomalu přituhovat a mohu vás ubezpečit, že v brzké době se na tom nic nezmění (ba právě naopak) - stále jsem se zápisy o 3 sezení pozadu. Ale jelikož mi začíná zkouškové, je možné, že se mi podaří náskok dohnat. 

neděle 20. května 2012

Steven Erikson - Měsíční zahrady

Za svůj život jsem už pár knížek přelouskala. I přes svou vrozenou vybíravost jsem zabrousila snad do všech žánrů, abych největší uspokojení nalezla právě ve fantasy. Ale i zde existuje asi jen minimum titulů, ke kterým bych se chtěla vracet. Ovšem Eriksonova Malazská kniha padlých k nim rozhodně patří. A právě včera jsem podruhé dočetla první díl této úžasné ságy - Měsíční zahrady.

čtvrtek 17. května 2012

Novinky v anime - jaro 2012 (1. část)

Jednou za čas si vždycky usmyslím, že by možná nebyl úplně špatný nápad podívat se opět na nějaké to anime. Jistě, mám na disku ještě několik starších sérií čekajících na zhlédnutí, ale proč nezkusit něco nového? Rozhodla jsem se stáhnout si první díly na první pohled možná i zajímavých titulů. No a jak to celé dopadlo, se dozvíte níže :)

pondělí 14. května 2012

8 let spolu :)

Když jsem se před lety se Standou potkala, nikdy by mě nenapadlo, že bude osobou, se kterou strávím téměř celé mládí :) Doteď strašně ráda vzpomínám na ty okamžiky, kdy jsme procházeli okolí Trutnova a dlouhé hodiny hovořili o RPGčkách, anime, metalu a PC hrách.

sobota 12. května 2012

Ze života Maery - část XV.

Opojeni úspěchem

Po každém vzestupu musí zákonitě přijít pád. Tento byl ale mnohem tvrdší, než jsem předpokládala. Na rozdíl od předchozího postu se tu žádných radostných událostí nedočkáte. Já sama cítila po dopsání článku značnou úlevu. Zaznamenání této akce pro mě znamenalo, že si ji budu muset znovu prožít (naštěstí již ne tak intenzivně, protože "bolest si člověk nepamatuje"). Tentokrát ani nemám energii vymýšlet si nějaké příspěvky "pod čarou". Celé hraní bylo nešťastné a provázené ještě smutnějšími hody. Jen se tím potvrdilo to, co jsem tvrdila u předchozího zápisu (to o štěstí ve hře a v lásce, aby bylo jasno). Vlastně bych asi zase měla být spokojená - škoda, že tímhle směrem to obvykle moc nefunguje ^_^'...

čtvrtek 10. května 2012

Ze života Maery - část XIV.

Binot

Na soupis událostí tohoto sezení jsem se opravdu velmi těšila, i když se v průběhu tvorby ukázalo, že únava mým vyjadřovacím schopnostem zrovna nesvědčí. No, alespoň jsem si užila "snídani" v půl třetí ráno. Nebýt tak pozdě, asi ještě pokračuji dál, ale můj milovaný Svník na mě čeká v posteli a tomuto pokušení nelze odolat :)
K samotnému ději; tentokrát jsem si ověřila, že na pořekadle "Štěstí ve hře, neštěstí v lásce" je víc pravdy, než bych čekala. Odteď si před každým sezením najdu nějakou peknou záminku k tomu, abych se mohla pohádat s partnerem (a to my ženy dovedem přeci dokonale, že?) :))

pondělí 7. května 2012

AnimeFest 2012

Všimla jsem si, že můj blog začíná poslední dobou působit až příliš monotematicky. Jako bych se snad nevěnovala ničemu jinému než hraní dndček :) Sice to není zas až tak daleko od pravdy, ale sem tam opustím i svou schránku asociála a vydám se na nějakou akci mezi lidi.
Jako tradičně bylo začátkem května Brno zasaženo invazí podivně vyhlížejících individuí, která si pro tentokrát nevybrala za cíl nic menšího než samotné brněnské výstaviště. Jak probíhala okupace těchto prostor ve dnech 4.-6. května si teď povíme něco bližšího. Ale hezky od začátku :)

středa 2. května 2012

Ze života Maery - část XIII.

Měsíc na ostrově

Člověk by opravdu nevěřil, jak je někdy obtížné se dostat k přepisu těch několika stránek v notýsku. Poslední dobou mi štěstí opravdu nepřeje, buď marním čas u LoLka, nebo se věnuji utužování mezilidských vztahů :) můj dříve velmi časově nenáročný partner si v poslední době opět usmyslel, že by se mnou něco rád podnikal a já se pak kvůli tomu už k ničemu dalšímu nedostanu. No, asi bych si na to neměla moc stěžovat, ale zvyk je zvyk. Příští víkend mě pak čeká AnimeFest, tak se snad dostanu i k nějakému menšímu reportu. A teď už k věci, máme tu pokračování našeho napínavého příběhu (ačkoliv tato část je spíše odpočinková, však si to naše postavy i zaslouží) :)