neděle 28. října 2012

Novinky v anime - podzim 2012 (část 2.)

    Takovou smršť nových (a překvapivě i celkem dobrých) anime jsem tento měsíc opravdu nečekala :) nakonec jsem se tedy rozhodla napsat ještě další článek o čtveřici z nich a nakonec přidat nějaké to shrnutí, jak to dopadlo i s předchozími kousky.


Kami-sama Hajimemashita
Začneme zlehka; když už jsem tak masově stahovala téměř vše, co tento měsíc vyšlo, rozhodla jsem se dát šanci i nějaké té romantické komedii. Přeci jen člověk občac potřebuje něco na odlehčení. Kamisama Kiss je poměrně milá ztřeštěnost vyprávějící příběh Nanami, která se náhle ocitne bez rodiny a střechy nad hlavou, když její otec uteče před dluhy z gamblerství a nechá ji na pospas ulici. Záhy však potkává tajemného cizince :) který ji nabídne příbytek v místním chrámu. Nanami dlouho neváhá a nabídku přijímá. Samozřejmě to má nějaký háček. K tomu, aby mohla zůstat, se musí stát místním bůžkem. To se ovšem zpočátku moc nelíbí dalšímu zdejšímu obyvateli, liščímu démonovi jménem Tomoe - což je samozřejmě naprosto neodolatelný bishík :). Po několika vtipných eskapádách z něj nakonec (pomocí polibku) udělá svého familiara. První díl nebyl v tomto případě zrovna dvakrát přesvědčivý, ale hned ten následující mě přesvědčil, že mám tomuto anime dát šanci. Hlavní hrdinka je nakonec docela sympaťačka s poměrně slušným smyslem pro humor a zajímavým přístupem k řešení problémů. Rozhodně nejde o tragicky naivního ufňukánka, který si zoufá nad svým (nelehkým) osudem - to tu vážně oceňuji. Několikrát jsem se i upřímně zasmála a celkově se anime sleduje dost příjemně. No, vesele stahuji další epizody :)


A máme tu další komedii, tentokrát ještě k tomu ze školního prostředí :) opět naprosto ultimátní kombinace. Tentokrát si tu berou na paškál tzv. chuunibyou syndrom - tedy pocitem, že jste něčím výjimeční a dokonce disponujete nějakou nadpřirozenou/magickou schopností. Někdo z podobných fantazií časem vyroste, ale pár jedinců takové štěstí nemá a v této hře pokračují, čímž často komplikují život svému okolí. Togashi Yuuta si tímto obdobím také prošel, ovšem s nástupem na novou školu by se této minulosti rád zbavil. Kdykoliv se za ní ohlédne, připadá si (a právem :) ) dost trapně. Aby mu jeho excesy nemohl nikdo připomínat, přihlásí se dokonce na školu dost vzdálenou jeho bydlišti. Doufá, že tu začne žít typickým studenstkým životem, najde si nový kámoše, holku a tak dále. Jenže to by nesměl mít za sousedku Takanashi Rikku, která se narozdíl od něj tohoto syndromu nezbavila a snaží se ho přesvědčit, že si byli souzeni a musí spolu bojovat proti zlu. Většina komediálních prvků je tak vystavena na jejich vzájemné interakci. Seriál opět těží ze současné popularity geekovin a oba hlavní aktéři jsou vystavěni dost absurdně. Ale na ty, co si pamatují na podobné okamžiky ze svého vlastního života, to nejspíš funguje :) Opět se jedná o velmi nenáročnou podívanou vhodnou pro volné večery. Nějaký potenciál to v sobě určitě má a některé scénky mě opravdu bavily. Takže příznivcům komedií asi mohu doporučit.


Pokaždé, když se objeví nějaké scífko, jehož animaci má na svědomí Production I.G. zpozorním - z jejich dílny vzešla celá řada zajímavých a vizuálně podmanivých titulů. Navíc jde o stejný setting, jako v případě Chaos;Head a Steins;Gate. Především druhý ze zmíněný titulů mi byl poslední dobou několika přáteli doporučován. Takže jsem k tomuto seriálu přistupovala už s nějakým tím očekáváním. Což asi byla chyba. Nebudu to protahovat, byla jsem zklamaná na plné čáře. Myslím, že už jsem dlouho neviděla úvodní epizodu, ve které se ale opravdu VŮBEC NIC nestalo! Příběh se odehrává v blízké budoucnosti a točí se okolo dvou studentů střední školy, kteří jsou shodou okolností jedinými členy pomalu zanikajícího kroužku robotiky. Kaita tato skutečnost vlastně ani moc nezajímá, protože většinu své pozornosti a volného času věnuje počítačové hře, ve které pomocí svého robota poráží řadu ostatních hráčů. O chod klubu se pak stará Akiho, naprosto typická temperamentní středoškolačka. No, nic moc dalšího se o nich opravdu nedozvíme...a upřímně, ani mě to moc nezajímá. Obě postavy jsou naprosto průměrné a nudné. A zrovna v tomhle případě nějak nemám dojem, že by to seriálu moc prospívalo. Za mě tedy nezajímavé a hozené do odpadu :)


Ve světě zvaném Consume zuří válka; královstí Segua začíná pomalu ale jistě podléhat náporu nepřátelských sil mocného císařství Ninterda. Vše se má ale změnit s příchodem ultrasilnýho hustobijce jménem Gear. Že vám ty názvy přijdou "trošku" povědomé? No, opravdu to není náhoda. Další z fantazáren má být parafrází na konkureční boj jedněch z největších výrobců a distributorů videoher a konzolí. To samo o sobě vůbec nezní špatně. Ale....Je tu několik opravdu zásadních ALE, až netuším, kterým začít. Předně je to ale totálně stupidní. Nevím, jak jinak to popsat, má omezená slovní zásoba na to prostě nestačí. Jednoduše jsem nevěřila vlastním očím. Všechno je tu špatně, představení charakterů, hloupé vtípky, laciné ecchi scény. Vlastně jsem to ani nedokoukala do konce, prostě se to nedalo. Kdyby to bylo špatné alespoň podobným způsobem jako třeba Blood-C, mohu se tím aspoň dobrovolně týrat, ale tohle je na totálně odlišném levelu :) Kdo zvládne první díl do konce, má u mě bonbón :D



Tak, to je pro tento měsíc vše :) Vím, že tu ještě pár titulů chybí, ale na Jojo`s Bizarre Adventure zatím nemám nějak náladu a Girls und Panzer odvahu. Celková bilance tedy vypadá takto:

Sleduji a líbí se mi:

Shinsekai Yori - stále absolutní špička, která zatím jako jediná dokáže dokonale splnit veškeré mé požadavky pro inteligentní anime :) miluju její styl vyprávění, zápletku, animaci...
Psycho-pass - v těsném závěsu zůstává tato velmi zajímavá cyberpunkárna, opět lepší s každým dalším dílem
Zetsuen no Tempest - nakonec si mě seirál získal díky celkem sympatickým hl. postavám a docela slušné zápletce, uvidíme, jak v tom budou pokračovat :)
Magi - nakonec jsem tomu dala ještě šanci díky settingu a další díly mi přišly o stopro lepší jak úvod. Už žádné ošmatávání koz, hloupý fóry apod. Nakonec z toho možná bude i hodně slušná fantazárna :)

Zavrhnuto po dalších epizodách:

K - druhý díl byl přirovnala k úvodu Aoi Sekai no Chuushin de - taky se na to nedalo koukat. Do puntíku se vyplnilo to, čeho jsem se obávala - tvůrci se až příliš soustředili na suprtrupr animaci a na zbytek se vykašlali.
Code: Breaker -zkusila jsem tomu dát ještě šanci, ale záhy zjistila, že to fakt není anime pro mě :)
Tonari no Kaibutsu-kun - zde jsem se pro změnu ani k dalšímu dílu nedostala, nějak mě na to přešla chuť.

Pozůstatky z předchozích sezón:

Sword Art Online - stále lehce nadprůměrná fantazárna, která mě stále celkem baví. Možná i proto, že na Andoru zkouším hrát v dobrodružství na její motivy.
Shirokuma Café - sleduji s mužem u jídla :) neuvěřitelně zábavné anime, u kterého se chechtáme jak malí od začátku do konce.

A jak to nakonec dopadlo u vás? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat